Click aici pentru a descarca fisa tehnica

DESCRIERE PRODUS
Produsele pe baza de rasini poliuretanice monocomponente formeaza elastomeri sau doromeri de înalta calitate, ideali pentru pardoseli sau hidroizolare.

Fara îndoiala, însasi structura lor polimerica, face ca aceste produse sa fie extrem de alunecoase daca se afla în contact cu apa pe suprafata lor.

Adaugarea de nisip poate rezolva acest tip de situatii, desi aplicarea sa se face în mod normal prin cernere deasupra stratului intermediar, trebuind ca apoi sa fie maturate si etansate cu un alt strat de rasina.

ADITIVUL ANTI-ALUNECARE prezinta urmatoarele avantaje:

  • Obtinerea unui strat anti-alunecare ce împiedica alunecarea chiar daca suprafata este umeda
  • Posibilitatea de amestecare directa cu produsul (COLODUR) daca produsul nu precipita (deoarece are densitatea mai mica de 1)
  • Raspândire si acoperire excelenta. Se obtine un amestec omogen si placut dpdv estetic.
  • Învelis aproape invizibil. Folosind cantitatea normala de aditiv (5%) se modifica foarte putin estetica suprafetei tratate.


Caracteristica Metoda testare u/m valoare
Polimer HdPE
Densitate ASTM D1505 g/cmc 0,951
Dimensiunea maxima particole Laser μ 90
Dimensiunea medie particole Laser μ 40-60
Duritate ASTM D2240 Shore D 65
Rezistenta superficiala DIN 53482 Ω

APLICARE / PERFORMANTE
Produsul este disponibil în recipienti de 1 kg pentru a fi combinat cu 20 kg de rasina poliuretanica (tip IMPERTRANS 40% sau COLODUR 40%) desi cantitatile adaugate din acest aditiv difera functie de efectul anti-alunecare dorit.

Produsul nu polimerizeaza cu rasina, astfel încât amestecul în exces poate fi stocat, fara a se genera sedimente sau a reactiona cu produsul.

Este potrivita aplicarea aditivului anti-alunecare în ultimul strat de produs astfel încât acesta sa se gaseasca deasupra tuturor celorlalte straturi.

În situatii de uzura / abraziune extrema (trafic rutier) este de preferat pulverizarea de nisip cuartos. Produsul trebuie aplicat folosind trafaletul sau pistolul airless etc. având în vedere ca sa nu se produca acumularea de produs în exces ce vor genera grosimi distincte si – în consecinta – cantitati diferite de aditiv depozitate.

Pe suporturile poroase este de preferat a se trata înainte suprafata cu produsele ne-aditivate (IMPERTRANS sau COLODUR) în scopul colmatarii porilor.

DISPONIBILITATE
Recipienti de 1 kg

SECURITATE SI IGIENA
Produs neinflamabil si nici toxic / fara clase de risc (R).

NOTA: Informatiile cuprinse în prezenta fisa tehnica cât si consultanta noastra, atât scrisa sau transmisa verbal, se transmit de buna credinta bazata pe experienta noastra şi rezultatele obtinute pentru sistemul IMPERMAX conform DITE 06/0263, fara a servi ca garantie.

Recomandarile noastre nu absolva de raspunderea de a cunoaste în profunzime modalitatea de aplicare a acestor sisteme înainte de folosirea lor, si realizarea de teste înainte daca sunt dubii referitoare la adecvarea lor pentru o anumita situatie, instalare sau reparatie. Aplicarea, folosirea sau prelucrarea produselor noastre nu sunt sub controlul nostru si de aceea sunt raspunderea aplicatorului. Aplicatorul va fi responsabil de daunele cauzate de nerespectarea totala sau partiala a manualului de utilizare si instalare.

Related Post