Când vine vorba de economia de electricitate, tehnologia LED pare viitorul, însă acest lucru NU descurajează întreprinzătorii să propună soluţii alternative pentru alei iluminate.

alei iluminate

O companie britanică a conceput o soluţie pentru alei iluminate fără energie electrică. Cum este posibil? Omul de afaceri Hamish Scott a inventat o soluţie denumită „Starpath” („Calea de stele” – n.r.), care poate fi aplicată pe asfalt.

Cum puteti avea alei iluminate

Soluţia, compusă din mai multe straturi de materiale organice, înmagazinează lumină în timpul zilei, apoi produce o lumină albastră în întuneric.

Noua tehnologie a fost testată într-un parc din oraşul Cambridge, soluţia fiind aplicată pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi. Reprezentanţii companiei susţin că acestă soluţie este mult mai ieftină decât iluminatul clasic şi se aplică pe asfalt foarte uşor şi rapid.

„Este o chestie foarte cool… E greu să o înţelegi până nu o vezi cu ochii tăi. În mergi pe o asemenea alee, în întuneric, poţi să vezi foarte bine tot ce te înconjoară. De la 80 de metri poţi să distingi dacă o persoană este bărbat sau femeie sau dacă poartă cravată”, a dat asigurări Hamish Scott, într-un interviu acordat publicaţiei neozeelandeze Fairfax News.

sursa