DESCRIERE PRODUS

În majoritatea situatiilor, rasinile poliuretanice monocomponente, datorita legaturilor chimice încrucisate (spre deosebire de întarirea fizica a  produselor pe baza de apa), asigura o aderenta excelenta la suport.

Totusi, coeziunea foarte ridicata a acestor polimeri, ce au greutati molecular foarte ridicate, în conditiile unei patrunderi aproape zero / absorbtie zero pentru unele material de substrat, pot duce la o lipsa de aderenta si în final la o dezlipire.

Unele suporturi tind sa ofere o rezistenta mai mare la aderenta decât altele:

  • Placajul de gresie.
  • Caramizile.
  • Terrazo.
  • Marmura.
  • Faianta.
  • Betonul vechi / polisat.
  • Sticla.
  • Otelul inox.
  • Suprafetele vechi de pardoseala.
  • Etc.

În aceste situatii, daca este posibil , se recomanda a se zgâria usor suprafata, pentru a crea o anumita rugozitate si a favoriza aderenta si compatibilitatea dintre materiale.

PU PRIMER permite, atât în cazul membranelor de hidroizolare cât si în cazul pardoselilor si adezivilor, a se obtine “legaturi” puternic aderente între substrat si stratul de material ce se aplica deasupra, creând o ancora chimica între ambele elemente.

Chiar daca PU PRIMER este un produs care, prin el însusi, nu asigura formarea unui film subtire si nici nu manifesta anumite proprietati mecanice, (si de aceea nu este un produs ce va fi utilizat de unul singur), el confera o aderenta puternica în combinatie cu produsele poliuretanice monocomponente.

NOTA: în oricare caz nu se recomanda a se aplica nici o substanta poliuretanica pe substraturi care sunt ude, umede, cu pete de ulei, cu unsoare sau sunt murdare.

APLICARE / DOZARE
Este important a se aplica produsul uniform si generos pe substrat, a-l lasa sa se evapore pâna ce suportul devine uscat.

În anumite zone, cu probleme mai deosebite de aderenta, se recomanda a se face mai întâi un test într-un colt sau o margine, cu si fara PU PRIMER, pentru a stabili cât de necesar este a se utilize acest material.

Cantitatea recomandata este de aprox. 150 – 200 gr/m2. Acest  produs poate fi aplicat cu trafaletul / peria sau printr-un echipament de pulverizare.
Nu se recomanda a se lasa sa treaca mai mult de 4 ore între aplicarea de PU PRIMER si aplicarea urmatorului strat de produs.

DISPONIBILITATE
Cutii metalice ce contin 4 / 9 / 20 Kg.

SANATATE SI SIGURANTA
Produs inflamabil. Non toxic.

Este importanta respectarea precautiilor obisnuite care se iau în cazul produselor inflamabile. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Fisa de Securitate a Materialului (MSDS = Material Safety Data Sheet).

Related Post