Este un sistem pentru finsarea unei pardoseli de terase / balcon peste o suprafata de beton, sapa autonivelanta fiind protejata cu un strat superior decorativ constand din nisip cuartos.

Sistemul contine solventi.

Toate materialele pot fi aplicate folosind trafaletele.

Suprafata trebuie sa fie uscata, fara uleiuri si grasimi, substante siliconice. Daca suprafata este din beton poros, acesta trebuie sa fie bine maturat si complet uscat.

0 – Se repara suprafata: se repara dalele sparte, crapaturile, se umplu gaurile, se netezeste suprafata.

1 – Amorsa: Humidity Primer. 1 strat de aprox 0,3 kg/m2 de Humidity Primer. 2 componente de rasina epoxidica, pe baza de apa. In acest caz (si daca suprafata este bine uscata) se poate folosi si PU Porosity Sealer, care este un primer mono-component. Daca traficul este intens atunci se foloseste Epoxi 100 Primer.

2 – Se armeaza singularitatile: crapaturi, imbinari, colturi, conexiunile orizontal-verticale… Se aplica un prim strat subtire de Impermax si se armeaza cu un geotextil. Poate fi folosita si banda auto-adeziva Butyl Tex.

3 – un strat de sapa autonivelanta poliuretanica EXPRESS SHAPEFLOOR sau EXPRESS SHAPEFLEX, 1,3 kg/m2/mm poimaine. Se foloseste aditivul de tixotropizare pe  suprafetele verticale sau pe suprafetele cu panta mare. Se foloseste rola cu dinti pentru dezaerare intre aplicarea straturilor. Se foloseste aditivul Pur Cat  sau Super Accelerant pe timp de iarna, cand temperaturile sunt foarte scazute.

4 – Se aplica rasina de baza pentru nisipul decorativ cuartos. Se aplica un strat subtire de aprox 0,2 kg/m2 de Colodur. Rasina poate fi aplicata fara culoare sau cu o pasta de culoare alba pentru a obtine un mai bun efect decorativ.

5 – Se raspandeste nisipul cuartos peste rasina umeda. Sunt necesari 2-2,5 kg/m2 pentru a satura suprafata.

6 – Cand rasina de baza este uscata, se indeparteaza nisipul cuartos care nu este bine lipit folosind un aspirator.

7 – Se recomanda o polizare usoara a suprafetei, pentru a o face mai neteda, functie de finisajul anti-derapant necesar.

8 – Se aplica un strat final de EXPRESS TOPTRANS transparent.

Related Post